Brynäsprofilen Janne Larsson ansluter till Rögles tränarstab.

Brynäsprofilen Janne Larsson ansluter till Rögles tränarstab. Arkivfoto: Martin Wingren

Ny tränare till Rögle

ÄNGELHOLM. Janne Larsson är klar som tränare i Rögle BK, där han ersätter Roger Hansson i SHL-lagets tränarstab.

Av
Martin Wingren

– Vi är glada att vi kommit i mål med Janne. Vi har haft en mycket bra process och dialog internt med alla ledare och identifierat vad våra behov är och sedan satt namn på det. Janne är en analytisk och erfaren ledare som vunnit både som ledare och spelare. Han kommer med sin profil passa in bra hos oss, säger Rögles vd Marcus Thuresson i ett pressmeddelande.

Janne Larsson kommer närmast från Brynäs A-lags ledarstab och han har vunnit SM-guld både som tränare och som spelare.

– Det känns som att Rögle har inlett en mycket spännande resa. Processen från första kontakt till att vara överens har gått väldigt snabbt. Jag besökte Ängelholm och träffade folk i förra veckan och det kändes bra. Det finns en vilja och ett bra driv i föreningen och uppdraget känns roligt och spännande, säger Janne Larsson om sitt nya tränaruppdrag och fortsätter:

– Jag har jobbat med flera olika tränare genom åren och samlat på mig en del erfarenhet. Jag skulle beskriva mig själv som en ganska lugn person, lite mer åt det analyserande hållet. Jag funderar gärna och försöker hitta lösningar, säger Janne Larsson.

Kontraktet med Janne Larsson är på två år och Janne kommer att flytta ner under sommaren men kommer att vara närvarande vid A-lagets träningar tidigare under våren.

Publicerad 12 April 2019 08:00