Kickbike-bana i Hjärnarp är numera ett fast inslag.

Kickbike-bana i Hjärnarp är numera ett fast inslag. Foto: Martin Wingren

Mötesplatser med kickbike-banor blir fasta inslag

ÄNGELHOLM.

De tillfälliga mötesplatserna i Hjärnarp och Strövelstorp har blivit fasta.

Av
Martin Wingren

Där finns det både Teqball-bord (pingisliknande) och kickbike-banor. De båda mötesplatserna kom till genom projektet Mobila mötesplatser som startades 2017, där tanken var att skapa tillfälliga mötesplatser runt om i kommunen där man kunde flytta runt till exempel kickbike-banor och annan mobil utrustning. Men på grund av åtstramningar i budgeten 2018 beslutades att projektet fick läggas ner.

– Eftersom vi redan hade skapat mötesplatserna i Hjärnarp och Strövelstorp blev det naturligt att låta dem vara kvar. Det finns inga tankar på att flytta kickbike-banorna eller något annat men det är fullt möjligt att de kan användas vid till exempelvis ett event, säger Hanna Hanzén, parkingenjör på kommunen, i en kommentar på kommunens hemsida.

I Hjärnarp blir det dessutom odlingar med blåbär, rabarber, vinbär, havtorn och hallon.

– I år blir nog skörden inte så stor eftersom det är första året som buskarna bär frukt. Men kommande år kommer det sannolikt bli desto mer som besökarna kan plocka av, säger Hanna Hanzén.

Ytterligare en kickbike-bana finns i Lövängsparken i Skälderviken. Där finns också frisbeegolfmål och en så kallad pannabana som är en inhägnad fotbollsplan i miniatyr för fotboll en mot en.

Publicerad 11 April 2019 11:20