Viktor Ellerstrand debuterar som författare.

Viktor Ellerstrand debuterar som författare. Foto: Martin Wingren

Fann tid för att skriva sin bok i Australien

ÄNGELHOLM.

Viktor Ellerstrand bodde tre år i Australien, innan han nyligen återvänt till hemstaden Ängelholm. I landet "Down under" fick han tid att påbörja sin bok, något som han drömt om ett tag.

Av
Martin Wingren

Viktor Ellerstrand debuterar med spänningsromanen "Dolt hot", som kommer ut senare under våren. Boken handlar om en journalist, Sophie Andrews, som missar sista planet hem till London från Buenos Aires. Hon tvingas övernatta på flygplatsen och morgonen därpå har planet försvunnit över Atlanten och huvudpersonen försöker ta reda på vad som hänt. Viktor Ellerstrand beskriven den som en äventyrsthriller, som utspelar sig över hela världen.

– Den är lite som Tintin för vuxna, med en huvudperson som är journalist, säger författaren.

Tid till att skriva boken fick han i Australien, där han bodde i tre år. Det var under en resa dit efter universitetsstudierna när han backpackade som han träffade sin blivande fru där, varpå de sedermera bosatte sig i Brisbane. Nyligen flyttade paret till Ängelholm.

– Det är lite skillnad, vi landade i februari och då var det 35 plusgrader i Brisbane, säger Viktor Ellerstrand och ler.

– Jag hade inte jobbvisum så jag kunde inte jobba i Australien. Så då började jag skriva på boken, fortsätter han.

Egentligen är han utbildad civilekonom och har arbetat med bokföring. Men nu blev drömmen att bli författare verklighet.

– Det känns jättespännande att förlaget ville publicera boken, det har inte sjunkit in riktigt ännu att folk verkligen kommer att läsa min bok och inte bara vänner och familj, säger han.

Viktor Ellerstrand har även ett flygintresse, något som kom väl till pass i och med att boken kretsar kring flyg.

– Jag ville bli pilot och intresset för flyg har alltid funnits. Jag har tagit ett lättare flygcertifikat i Australien och har flugit mindre plan, som Cessna. Sedan har jag gjort en del reseach när jag skrivit boken, säger författaren och fortsätter:

– Jag tar även upp klimathotet, det finns där som en bakgrundskuliss. Huvudpersonen kommer från ett möte om klimatet i Argentina och jag försöker få folk att tänka kring klimatet.

Karaktären Sophie Andrews kan bli ett återkommande inslag.

– Jag har skrivit ytterligare ett manus med samma huvudperson och jag har även ett manus sedan innan som inte publicerades. Jag vill gärna skicka ut samma karaktär och skicka ut henne på vidare äventyr, säger Viktor Ellerstrand.

Publicerad 09 April 2019 09:00