Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Alexey Novikov/Adobe Stock

Tystnad kring flera fall av hot och våld: "Vi är inne i en kritisk fas"

Åklagare lägger locket på just nu

ÄNGELHOLM.

Åklagarkammaren utreder just nu ett fall där minst två gärningspersoner misstänks ha våldfört sig mot och hotat flera personer vid ett och samma tillfälle.

Det hela ska ha skett i en bostad i Ängelholms kommun under natten mot fredagen.

Förutom de ovanstående gärningarna ska de misstänkta även ha tvingat offren att ta ut pengar. Brottsrubriceringar i ärendet är misstanke om misshandel, människorov, grovt rån i två fall och även olaga hot mot kvinna.

Det är ännu mycket oklart vad mer i detalj som har hänt, och såväl polis som åklagare utrycker sig i dagsläget försiktigt kring fallet. Men polisens presstalesperson Åsa Emanuelsson berättar i vaga termer att det ska röra sig om att minst två gärningspersoner ska ha tagit sin in i en bostad där flera personer har befunnit sig. Därav att det är flera målsäganden i detta ärende.

Jag kan inte lämna några kommentarer kring detta just nu

Någon form av skjutvapen har enligt polisen också figurerat vid det här tillfället. Men även här är uppgifterna knapphändiga; det är alltså oklart om skjutvapnet har avfyrats eller inte.

Lokaltidningen ringer upp kammaråklagare Anders Svensson som har ärendet på sitt bord. Han uttrycker sig så här:

– Vi befinner oss i en kritisk fas i utredningen så jag kan inte lämna några kommentarer kring detta just nu, säger han.

Publicerad 08 April 2019 11:37