Rivningen och nybyggnationen på Sommarsol-området är försenad.

Rivningen och nybyggnationen på Sommarsol-området är försenad. Foto: Martin Wingren

Nybyggnation på Sommarsol försenad

VEJBYSTRAND.

Det tidigare rehabiliteringshemmet Sommarsol i Vejbystrand är fortfarande öde, efter att planerna för anläggningen försenats.

Av
Martin Wingren

Egentligen var rivningen av Sommarsol tänkt att komma igång under 2018, skriver Helsingborgs dagblad. Men planerna har ändrats och dragit ut på tiden och rivningsarbetet är tänkt att komma igång i maj.

– Det är vår nya målsättning. Planerna har blivit något förskjutna sedan vi insåg att utbyggnaden av fastigheten skett lite sporadiskt och att det bara fanns en anslutningspunkt. Hade vi börjat riva så kunde även de delar vi ska behålla stått utan el och vatten och det ville vi inte, säger Alex Mabäcker, vd och delägare till Odalen fastigheter som äger Sommarsol tillsammans med omsorgsbolaget Humana, till tidningen.

Sommarsol gick i konkurs i januari 2018 och de nya ägarna ser framför sig en ny byggnad med exempelvis ett äldreboende och möjligen en förskola eller bostäder på resten av fastigheten. Om kommunen beviljar rivnings- och bygglov så kan byggstarten ske under året.

– Vi vill skapa något som blir bra över tid och vi för diskussioner om vilka behov som finns i kommunen. Mark och yta till det finns men vi vill också skapa en parkmiljö med gångstråk där man vill vistas, säger Alex Mabäcker.

Publicerad 08 April 2019 11:16