EVS Vilma Andersson blev årets rookie.

EVS Vilma Andersson blev årets rookie. Foto: Robert Boman

EVS Vilma Andersson årets rookie

Av
Mikael Öhrn

ÄNGELHOLM. EVS Vilma Andersson har blivit utnämnd till årets rookie i volleybollelitserien. Hon anslöt till EVS till den här säsongen efter att ha gått ut riksidrottsgymnasiet i Falköping.

– Den har definitivt gått bättre än förväntat, det har varit jättekul och väldigt lärorikt. Både laget och en själv har utvecklats tillsammans under säsongen. Det går helt klart framåt i alla fall får man säga, säger hon till elitserienvolleyboll.se.

Utmärkelsen årets rookie i all ära, men det finns något som smäller ännu högre för den 19-åriga talangen.

– SM-guld! Det är klart att det är det första målet! Det hade varit superkul så det är det första målet. Det är fokus på slutspelet nu men det hade såklart varit väldigt roligt att bli uttagen till landslaget igen och få spela European Golden Leauge i vår också. Men nu är som sagt fokus på slutspelet och SM-guld, säger Vilma Andersson i samma artikel.

EVS spelar sin fjärde match i kvartsfinalserien mot Hylte/Halmstad i bortahall imorgon onsdag den 27 mars, klockan 19. Vinst där och EVS går vidare till semifinal. Förlust och en femte och avgörande match väntar hemma i Ängelholm den 29 mars.

Publicerad 26 March 2019 13:35