Angelica Andersson och Michael Nilsson känner sig väl omhändertagna av krögare Deid Islem Aselmo på Gastro Alliance.

Angelica Andersson och Michael Nilsson känner sig väl omhändertagna av krögare Deid Islem Aselmo på Gastro Alliance. Foto: Mattias Grenholm

Spanska tapaskrögare: "Vi älskar Ängelholm"

Deid och Dixie flyttade från Teneriffa till Skåne med sina barn

ÄNGELHOLM.

Kärleken till Ängelholm fick spanjorerna Deid Islem Aselmo och Dixie Mendez att flytta till staden och öppna restaurang. Sedan Gastro Alliance slog upp dörrarna i december har gästerna stadigt blivit fler och fler och ägarna älskar sin nya tillvaro.

Av
Mattias Grenholm

Att en hotellmanager från semesterön Teneriffa åker på resa till Ängelholm med sin familj och förälskar sig djupt i staden hör nog inte till vanligheterna. Men det var just vad som hände när Deid Islem Aselmo, hans fru Dixie Mendez och deras två barn semestrade i nordvästra Skåne 2012.

De återvände sedan flera gånger och när de fick se det lilla kaféet på Östergatan som var till salu väcktes idén om en spansk restaurang.

– Vi tänkte, varför inte? Vi älskar Ängelholm – det är litet och vackert och här är underbart för barnen. Människorna är vänliga och vackra och de äldre här, de har sådan utstrålning, säger Deid Islem Aselmo.

Sagt och gjort, familjen bröt upp från Teneriffa och flyttade till Ängelholm i november. Redan i december öppnade de Gastro Alliance på Östergatan och serverar spanska varmrätter och tapas. Sedan i mitten av mars har de även alkoholrättigheter och serverar nu öl och spanska viner till maten.

När tidningen gör ett besök sitter Angelica Andersson och Michael Nilsson och avslutar sin trerätterslunch med flán, en spansk efterrätt.

– Det här stället är en pärla, säger Angelica och får medhåll av Michael.

Deid Islem Aselmo och Dixie Mendez stormtrivs med livet som krögare i Ängelholm.

Deid Islem Aselmo och Dixie Mendez stormtrivs med livet som krögare i Ängelholm. Foto: Mattias Grenholm

I början hade Gastro Alliance öppet varje dag men nu har krögarna lärt sig ängelholmarnas krogvanor bättre. De håller öppet måndag till lördag från 11.30 och stänger klockan 20 på vardagskvällar, fredagar och lördagar serverar de fram till klockan 01. Söndagar blir vilodag.

– Samtidigt går både jag och min fru i skolan och lär oss svenska. Det är mycket att göra men vi blir inte trötta – det här livet är bra för oss, säger Deid Islem Aselmo.

De två makarna delar på matlagningen, även om Dixie Mendez står för merparten. Hennes plan är att ta upp sitt yrke som förskollärare när hon kan tillräckligt bra svenska och då kanske de får anställa någon.

– Vi hoppas på det bästa. Vi älskar den här stan och snart är det sommar, då är det så vackert här, säger Deid Islem Aselmo.

Publicerad 23 March 2019 01:00