Koenigsegg ska börja tillverka

Koenigsegg ska börja tillverka "billigare" bilar. Arkivfoto: Lotta Venhagen

Koenigsegg ska börja tillverka ”billigare” bilar

Ska ta upp konkurrensen med Ferrari och Lamborghini

ÄNGELHOLM.

Sportbilstillverkaren Koenigsegg ska, efter att Nevs köpt in sig i företaget, börja tillverka "billigare" bilar som ska kosta runt 6-7 miljoner kronor.

Av
Martin Wingren

Produktionen kommer att vara i Ängelholm och Christian von Koenigsegg hoppas ha en version att visa upp på nästa år på bilmässan i Genève, rapporterar TT/Ny Teknik. Han vill inte avslöja vad det blir för bil men menar att det handlar om att dra ned på de dyraste komponenterna och tillverka fler bilar. Planen är att konkurrera med andra sportbilstillverkare såsom Aston Martin, Ferrari och Lamborghini som har bilar i den "billigare" miljonklassen.

– Det är väldigt tajt, men planen är att visa upp en "showversion" av bilen nästa år här i Genève, säger Koenigsegg i intervjun med nyhetsbyrån.

Koenigsegg lanserade på årets bilmässa en modell, Jesko, som kräver lite större plånbok än den planerade billigare bilmodellen. 125 exemplar av Jesko ska tillverkas och den kräver att köparen har 26-30 miljoner kronor.

Det var i slutet av januari som beskedet kom att Nevs köper in sig i Koenigsegg och påbörjar ett samarbete i ett joint venture-bolag där en ny modell ska utvecklas. Något som kommer att leda till att Koenigsegg utökar sin verksamhet.

– Det finns potential för fler jobbtillfällen. Vi har anställt många under de senaste åren, vi har gått från 70 anställda år 2015 till 200 i dag. Jag vill inte sätta någon siffra på hur många vi kommer att anställa, sade Steven Wade, pr- och kommunikationschef på Koenigsegg i en tidigare intervu med Lokaltidningen.

– Verksamheten kommer att expandera, både i Trollhättan och Ängelholm. Men Ängelholm är hjärtat i verksamheten, fortsatte han.

Publicerad 11 March 2019 11:10