Låtskrivaren och artisten Robin Stjernberg fokuserar just nu på nästa platta men också på att skriva låtar till andra artister.

Låtskrivaren och artisten Robin Stjernberg fokuserar just nu på nästa platta men också på att skriva låtar till andra artister. Foto: Anton Björkman

Robin Stjernberg skriver musik till Jill Johnsson

Satsar samtidigt på egna plattan

HÄSSLEHOLM.

Hässleholmaren Robin Stjernberg har inte släppt artistkarriären men lägger just nu fokus på att skriva musik tillsammans med Jill Johnsson. En av deras gemensamma verk är Jill Johnssons senaste singel ”Is It Hard Being A Man?”

”Is It Hard Being A Man?” är också ett litet smakprov på Jill Johnssons kommande EP som släpps i mars inför kommande turnén ”My Remedy Tour” som också den inleds i mars.

– Ja, vi har dessutom skrivit två låtar till på EP,n tillsammans och förmodligen kommer det bli ännu fler i framtiden, berättar Robin Stjernberg som släppte sin egen EP för bara tre månader sedan och där han också skrivit flera av låtarna själv.

Så även om låtskrivandet tar mycket tid i Robin Stjernbergs liv just nu så har han inte lagt sin egen artistkarriär på hyllan.

– Nej, det går faktiskt att kombinera hur bra som helst. Så samtidigt som jag gjort min egen platta så älskar jag också att skriva musik till andra och att få jobba med den kreativa biten och utveckla den sidan av mig själv. Det har tidvis gett mig ångest att skriva till mig själv och då har det varit skönt att få släppa det och skriva till andra. Det blir inte riktigt lika känsligt då, förklarar Robin Stjernberg.

Att Robin Stjernberg och Jill Johnsson inledde ett samarbete föll sig också ganska naturligt då de båda jobbar med samma manager. Och en dag i studion bestämde de sig för att skriva något ihop.

– Det låter fortfarande Jill Johnsson men med lite touch från min pop. Dessutom hade vi så roligt ihop att vi fick lite blodad tand och kommer att fortsätta jobba ihop. Hon är en fantastisk sångerska och att få skriva låtar är verkligen en passion. Man kan väl säga att jag lever min dröm.

Förutom Jill Johnsson och den egna plattan är Robin Stjernberg dessutom aktuell som en av låtskrivarna bakom Omar Rudbergs bidrag i Melodifestivalen. Däremot är melloscenen inget som Robin Stjernberg själv längtar tillbaka till.

– Det är ett fantastiskt arrangemang. Men att stå som låtskrivare räcker fullt ut just nu.

Däremot väntar ännu en platta under 2019 signerad just Robin Stjernberg.

Publicerad 16 February 2019 00:00