Fredrik Larson är aktuell med nytt album.

Fredrik Larson är aktuell med nytt album. Foto: Privat

Produktiv artist släpper nytt album

ÄNGELHOLM.

Ängelholmsartisten Fredrik Larson har en hög arbetstakt. Nu släpper han sitt nionde album sedan 2006, med namnet "Brott och straff".

Av
Martin Wingren

Fredrik Larson sitter på en hel del låtar, så material till kommande album saknas inte.

– Jag har bara gett ut en tredjedel av alla låtar jag skrivit, säger han.

Nya albumet "Brott och straff" är en politisk kommentar till samhället, berättar artisten. Med spår som "Brev från en orolig medborgare". Han menar att det känns mer angeläget än någonsin att bidra med musik.

– Det är min mest politiska skiva hittills med mycket samhällsbetraktelser. Politiken har skiftat. Jag är i grunden vänster men den har tappat fokus. Idén om folkhemmet och ett samhälle för alla, där alla ska vara med har försvunnit. Det är mer grupper mot grupper i dag, säger Fredrik Larson och fortsätter:

– Så det kändes som att det finns ett hål att fylla.

Fredrik Larson släppte även en skiva för två år sedan, "1979". Den innehåller personliga tillbakablickar på livet och uppväxten i Ängelholm.

– Den fick bra recensioner. Jag har även hunnit med att släppa en skiva till, "Nattåget från Prag". Jag skriver musik hela tiden, jag är som ett barn när jag sätter mig med gitarren, säger Fredrik Larson.

Under våren är tanken att Fredrik Larson ska ge sig ut på spelningar med sin musik.

– Det blir i Blekinge, Helsingborg och kanske i Ängelholm. Tanken är att jag och brorsan (Limme Johnsson, red anm) ska ut och spela.

Publicerad 10 February 2019 08:00