Christian Ziese, vd Ängelholm-Helsingborg airport.

Christian Ziese, vd Ängelholm-Helsingborg airport. Arkivfoto: Martin Wingren

Kämpigt för skånska flygplatser – så även i Ängelholm

Flygplatser hoppas på statlig utredning

ÄNGELHOLM/HELSINGBORG.

Det är kämpiga tider för mindre flygplatser, däribland Ängelholm-Helsingborg airport. Flygplatserna hoppas på en statlig utredning som kan fördela resurser även till mindre flygplatser.

Av
Martin Wingren

Kristianstad Österlen airport har ett underskott på 17 miljoner kronor. Lite bättre går det för flygplatsen i Ängelholmm, rapporterar Svt.

– Rent ekonomiskt håller vi näsan precis ovanför vattnet, men vi ser ju en generellt vikande trend för hela inrikesflyget, säger Christian Ziese, vd för privatägda Ängelholm-Helsingborg Airport till tv-kanalen.

Det pågår en statlig utredning om att låta de regionala flygplatserna få mer av intäkterna från Arlanda som det går bättre för. Något som de regionala flygplatserna nu hoppas på. Christian Ziese menar att utredningens resultat är avgörande för framtiden för inrikesflyget.

– En annan sak man borde fundera över är att banta ner antalet flygplatser. Är det till exempel befogat att ha verksamhet både här i Ängelholm och i Halmstad fyra mil bort, säger Christian Ziese.

Publicerad 08 February 2019 16:14