En granne stal ett polisverktyg under pågående insats.

En granne stal ett polisverktyg under pågående insats. Genrebild: Mostphotos

Stal polisverktyg – mitt under blåljusinsats

ÄNGELHOLM.

Under en polisinsats i ett flerfamiljshus passade en granne på att stjäla ett verktyg som polisen använde.

Av
Martin Wingren

En polispatrull var på plats efter att en äldre kvinna inte synts till under en längre tid. Polisen beslutade sig för att gå in i lägenheten och hade för ändamålet med sig ett särskilt verktyg för att snabbt kunna forcera ytterdörren. Dock behövdes verktyget inte användas utan fastighetsbolaget kom till platsen och kunde öppna dörren med huvudnyckel istället.

Poliserna lämnade kvar brytverktyget i trapphuset och rusade tillsammans med sjukvårdare in i lägenheten, där de hittade kvinnan medvetslös efter att förmodligen ha legat i lägenheten flera dagar innan hon fick hjälp.

En granne, som säger att han ”bara ska titta lite”, öppnar dörren och blockerar på så sätt för ambulanspersonalen som behöver komma ner med båren och all utrustning. En polis uppmanar då den nyfikne grannen att stänga dörren varpå grannen skriker nedsättande tillmälen efter polisen.

Polisen upptäcker att brytverktyg de hade med sig och lämnade i trapphuset under insatsen är borta. Men de har en aning om vem det kan vara som ligger bakom och ringer på hos grannen. När han öppnar ser de verktyget som står fullt synligt i hans hall och mannen grips misstänkt för stöld.

Publicerad 05 February 2019 15:38