Förslag från 3hus.

Förslag från Backahill. Illustration: Möller arkitekter

Växtverk och hyresrätter för yngre – förslagen som inte gick vidare

ÄNGELHOLM.

Midroc vann markanvisningstävlingen men det fanns två ytterligare förslag för hur Parkskolan skulle kunna utvecklas. Båda ville tillgodose hyresrätter för yngre.

Av
Martin Wingren

ÄNGELHOLM. Midroc vann markanvisningstävlingen men det fanns två ytterligare förslag för hur Parkskolan skulle kunna utvecklas. Båda ville tillgodose hyresrätter för yngre.

Backahill hade visionsnamnet "Växtverket" för sitt förslag. Något som går ut på att bilda en mötesplats för entreprenörer och småföretagare i centrala Ängelholm.

Konceptet Växtverket innebär att skolbyggnaden saneras, renoveras och bevaras i sin helhet. 200 arbetsplatser skulleskapas och billiga ungdomsbostäder byggas.

Backahills förslag.

Backahills förslag. Illustration: Salt arkitekter

"Det gamla läroverket kan bli till Växtverket där ung företagsamhet får chans att växa, där kulturen får plats och där alla kan mötas i en kreativ miljö. En verklig samlingsplats som stärker centrumhandeln och näringslivet. Nya trender som Co-Working där man är flexibel i när, var och hur man arbetar. Konserter, föredrag, events. Allt i en spännande miljö där gammalt och nytt möts.", skriver Backahill i sitt förslag.

Det förslaget som inte gick vidare är från fastighetsbolaget 3hus. I detta skulle bland annat Parkskolan få en bottenvåning med en stor lokal som skulle kunna inrymma olika publikaverksamheter. Dessutom ingick planer på 21 små yteffektiva hyresrätter med inriktning på den yngre generationen.

Ytterligare cirka 50 bostadsrättslägenheter planeras i förslaget i ett u-format stadskvarter med sin öppning mot Parkskolan.

Backahills förslag för lokaler för entreprenörer, Växtverket.

Backahills förslag för lokaler för entreprenörer, Växtverket. Illustration: Salt arkitekter

Publicerad 03 February 2019 07:00