Fler jobbtillfällen på Koenigsegg är att vänta den kommande tiden.

Fler jobbtillfällen på Koenigsegg är att vänta den kommande tiden. Foto: Mostphotos

Fler jobbtillfällen till Ängelholm och Koenigsegg

Samarbetet med Nevs skapar möjligheter

ÄNGELHOLM.

Nevs miljardsatsning på Koenigsegg innebär att verksamheten kan öka, både i Ängelholm och Trollhättan.

Av
Martin Wingren

Nevs köper in sig Koenigsegg, 20 procent för 1,5 miljarder svenska kronor och ytterligare den summan i ett joint venture-bolag där en ny modell ska utvecklas.

– Det finns potential för fler jobbtillfällen. Vi har anställt många under de senaste åren, vi har gått från 70 anställda år 2015 till 200 i dag. Jag vill inte sätta någon siffra på hur många vi kommer att anställa, säger Steven Wade, pr- och kommunikationschef på Koenigsegg till Lokaltidningen och fortsätter:

– Verksamheten kommer att expandera, både i Trollhättan och Ängelholm. Men Ängelholm är hjärtat i verksamheten.

Det kan röra sig om 100-talet jobb, enligt grundaren Christian von Koenigsegg som uttalar sig i en intervju med näringslivssajten 8till5.se.

– Vi kommer att anställa hundratalet personer när vi väl får igång produktionen. Utveckling, testning, design, konstruktion, slutmontering och leverans - allting sker i Ängelholm, med support från Trollhättan, säger han till sajten.

Nevs grundare Kai Johan Jiang pratar i en intervju med Affärsvärlden om att det ska tillverkas tusentals Koenigsegg-bilar. Något som Christian von Koenigsegg enligt 8till5.se tonar ned till ett hundratal.

– Ferrari, som man kan anse vara exklusivt, tillverkar 8 000 bilar per år. McLaren som har ett högre genomsnittspris än Ferrari tillverkar 3 000-4 000 bilar. Och här pratar vi hundratal till att börja med, och kanske om några år, om allt går fantastiskt bra, upp till tusen eller så. Så jämfört med Ferrari, McLaren och Lamborghini har vi ju fortfarande otroligt små volymer. Det är bara inte pyttesmå volymer, som det är idag, säger Christian von Koenigsegg till sajten.

Publicerad 31 January 2019 10:54