Arkivfoto: Martin Wingren

Kritik från V mot planerna för Parkskolan

ÄNGELHOLM. Efter att vinnaren av markanvisningstävlingen för Parkskolan presenterats, riktar Vänstertiet i Ängelholm kritik mot förslaget.

Av
Martin Wingren

"Vi behöver inte fler dyra bostadsrätter i centrum. Det är inte för allmänhetens bästa att sälja både mark och fastighet och därmed förlora möjligheten att skapa ett centrum för allmänheten, ett medborgarhus eller till och med en ny byggnad för kulturskolan", skriver partiet i ett pressmeddelande .

Partiet menar vidare att det saknas ett barnperspektiv och ett konkret miljöperspektiv i det förslag som Midroc presenterar för området.

"Utan hänsyn till barn samt miljöperspektiv planeras på området, utöver bostadsrätter även café/restaurangverksamheter. Det är inte platser som allmänheten, utan betalning, kan ta del av. Vänsterpartiet anser att det är politikernas ansvar att på bästa sätt förvalta de egendomar kommunen har och äger. Vänsterpartiet ser inte att denna plan är att på bästa vis ta tillvara kommunens tillgångar och röstar därför nej till detta förslag.", skriver partiet vidare.

Publicerad 17 January 2019 13:00