Jonas Permevik, Skånes ishockeyförbund, och Arne Nilsson, Rögle BK, anordnar distriktsmästerskap för ungdomar U13, U14 och U15.

Jonas Permevik, Skånes hockeyförbund, och Arne Nilsson, Rögle BK, anordnar distriktsmästerskap för ungdomar U13, U14 och U15. Foto: Martin Wingren

Rögle hjälper till att lyfta ungdomsmästerskap i hockey

ÄNGELHOLM.

Skånes ishockeyförbund vill att distriktsmästerskapet för ungdomar får högre status. Nu gör förbundet gemensam sak med Rögle och arrangerar mästerskapet på Lindab arena.

Av
Martin Wingren

– Skånska ishockeyförbundet vill att det blir ett större evenemang. Så här samlat som det blir nu har det inte varit tidigare, säger Jonas Permevik som är engagerad inom förbundet.

– Det blir ett evenemang för ungdomarna, för familjer och andra intresserade. Det blir även ett kvitto för spelarna vad de har lyckats med under säsongen. Vi kommer att se framtiden inom skånsk ishockey, säger Anna Berglund som också är engagerad inom förbundet.

När Rögle blev tillfrågat om att vara med och anordna mästerskapet ville laget ställa upp.

– Vi vill göra ett bra arrangemang för skånsk hockey och det är när det är uppehåll i hockey-Sverige så det var möjligt. Nästa år kanske någon annan förening arrangerar, säger Arne Nilsson som är sportadministratör på Rögle BK.

Under två dagar kommer det att bli hockey i båda hallarna och ute i foajén blir det företag som ställer ut och olika aktiviteter.

– Det är ett tillgänligt hockeyevenemang och en möjlighet för ungdomar att komma till Rögle-land, säger Anna Berglund.

Arne Jönsson på Rögle och Jonas Permevik på Skånska ishockeyförbundet.

Arne Jönsson på Rögle och Jonas Permevik på Skånska ishockeyförbundet. Foto: Martin Wingren

Två matchdagar

Det blir matcher den 9-10 feb: enligt nedan

Lördag

Lindab Arena 12.30-17

Akademihallen 09.30-15.30

Söndag

Lindab Arena 09-18 (finaler från 12)

Akademihallen 09-12

Publicerad 12 January 2019 08:00