Förpackningarna med källvattnet är 100 procent återvinningsbara.

Förpackningarna med källvattnet är 100 procent återvinningsbara. Foto: BRA

Källvatten från Mörarp på svenska flygningar

Aqua Nobel ska leverera 120 000 liter vatten årligen till BRA

MÖRARP/ÄNGELHOLM.

Källvattenproducenten Aqua Nobel i Mörarp ska börja leverera vatten till flygbolaget BRA. Det rör sig om cirka 120 000 liter vatten om året, förpackade i helt återvinningsbara Tetra Pak-förpackningar, som delas ut till passagerarna.

Av
Mattias Grenholm

Aqua Nobel hämtar sitt vatten ur en 105 meter djup källa strax utanför Mörarp och har två gånger fått pris som världens bästa källvatten vid Berkely springs international water tasting, världens största källvattentävling.

Företaget har idag nio anställda och hade 2017 en omsättning på 4,4 miljoner kronor. Aqua Nobels vd Christian Wikekall är nöjd med det nya avtalet.

– Det är en jättefin affär för oss. Vi har nyligen gjort en stor investering i en ny fabrik och BRA får vattnet i vår nya Tetra Prisma-förpackning, som är 100 procent återvinningsbar, säger han.

Den nya fabriken har tre produktionslinjer men med dagens personalstyrka kan man inte köra alla samtidigt. Någon gång under 2019 har man därför planer på att nyanställa.

– BRA ska få 20 000 förpackningar per månad och det har vi kapacitet till men på sikt behöver vi nog fördubbla personalstyrkan, säger Christian Wikekall.

Aqua Nobels vatten pumpas upp i anläggningen rakt ovanför källan och slipper därför transporteras innan den tappas i förpackningar. Sedan är det cirka 20 minuters transport till Ängelholms flygplats som BRA flyger till och från dagligen.

Publicerad 05 January 2019 07:00