Mattias Frisk och Pia Hansson driver Hus 57.

Mattias Frisk och Pia Hansson driver Hus 57. Arkivfoto: Martin Wingren

Hus 57 ett av landets mest intressanta hotell

Har kvalat in på ny lista från White guide

ÄNGELHOLM.

Mindre än ett år efter att Hus57 öppnat så har det kommit med på White guides nya lista över intressanta hotell.

White guide har tagit ett nytt samlat grepp om hotellen i Sverige och ger ut en ny lista. Hotellen bedöms, poängsätts, klassificeras, rankas och beskrivs med fokus på det som gör dem värda att besöka. Nyöppnade hotellet Hus 57 är ett av de 100 mest intressanta.

– Det känns helt fantastiskt. Att vi kvalat in tillsammans med så erkänt bra hotell som finns med på den listan i övrigt. Bland flera storstadshotell, hotell som vi inspirerats jättemycket av när vi planerat och funderat på vad vi vill göra med vårt hotell, säger Mattias Frisk som driver hotellet ihop med Pia Hansson.

Han tror att det kommer att betyda mycket för hotellet, att ha kommit med på en sådan lista.

– White guide är en av de trovärdiga källorna som jobbar med att bedöma hotell, restaurang och besöksnäring. Det har stor genomslagskraft och är ett erkännande för hotellet.

Jag tror att det kommer att betyda mycket. Att Hus57 blir känt för fler människor och människor som är intresserade på riktigt av roliga hotell och bra restauranger, säger Mattias Frisk.

Mattias Frisk, delägare till Hus 57.

Mattias Frisk, delägare till Hus 57. Arkivfoto: Martin Wingren

Hotellet öppnade tidigare i år och delägaren summerar den första tiden så här:

– Första året har varit väldigt bra. På hotellsidan är vi nöjda, det visar tydligt att det fanns ett större behov av ett större hotell med bredare och mer kvalitativt utbud. Restaurangen börjar snurra på riktigt bra. Nu måste man boka tid i god tid om man vill få plats, säger han.

Hotellet har även blivit en arena för olika evenemang och arrangerar exempelvis en egen julshow med artister kända på både riks- och lokalplan.

– Vi vill ju att Hus57 ska vara en arena för evenemang av olika slag. Allt från Adolpson-Falk, som är nästan utsåld till Avantgardet 24 november. Det blir jättespännande där vi når en yngre, mer pop-publik, säger Mattias Frisk.

Utöver Hus57 är tre andra anläggningar i nordvästra Skåne med på listan: Hotell Skansen i Båstad, V Hotel i Helsingborg och Strand Arild.

Publicerad 09 November 2018 11:25