Genrebild: Mostphotos

Flera demensboenden har Silvia-certifierats

Av
Martin Wingren

ÄNGELHOLM. Tre av kommunens demensboenden har Silvia-certifierats under veckan.

Dessa är Karlsgården, Munka Ljungby-gården och Kvarnliden.

Det innebär att all personal på enheten – vårdpersonal, lokalvårdare, vaktmästare, chefer med flera blir utbildade i demensvård i syfte att kunna bidra till högsta möjliga livskvalitet för de demenssjuka, oavsett sjukdomsgrad, och deras anhöriga, enligt Stiftelsen Silviahemmet.

– Det är en stor satsning för att stärka vår expertis, våra arbetsmetoder och våra boendemiljöer allt för att ta hand om våra äldre på bästa sätt. Det är också ett sätt att hålla verksamheten à jour inom forskning och evidensbaserade metoder samt vara en del i utvecklingen av demensvården. Silviacertifieringen är vårt sätt att bidra med utbildning inom demensvård både regionalt och nationellt, säger Eva Sällström, verksamhetschef och Susann Pettersson, chef huvuduppdrag Hälsa, i en kommentar på kommunens hemsida.

Stiftelsen Silviahemmet startade för 20 år sedan av Drottning Silvia. Stiftelsen har sedan dess drivit på för att de personer som arbetar inom äldreomsorgen skall få mer kunskap om demens vilket innebär att man kan ge bättre omsorg för personer med en demenssjukdom.

Publicerad 09 November 2018 11:54