Foto: Helsingborgs hamn/Boklok

Ikea-hus tar vägen via hamnen

Kommer att bli bostäder utanför Ängelholm

ÄNGELHOLM/HELSINGBORG.

De Boklok-hus som ska byggas i Errarp anländer via Helsingborgs hamn. 73 stycken husmoduler mellanlandade på kaj för vidare transport till byggplatsen i Errarp, där de förvandlas till 27 bostadsrätter.

Av
Martin Wingren

– Det blev en bra premiär i Helsingborgs Hamn och vi ser fram emot fler transporter via Sundets pärla, Det är förstås naturligt för oss att ta godset till den närmaste hamnen, men inte givet eftersom pris och service måste vara rätt också. Utöver att hamnen lastade av modulerna både snabbt och bra mellanlagrades modulerna också i hamnen i väntan på transport till byggplatsen några veckor senare, säger Ola Dietrichson, supply chain manager BoKlok Housing, i ett pressmeddelande.

För Helsingborgs Hamn var det premiär för Boklok och rekord i antalet hanterade moduler vid ett tillfälle men inte första gången man hanterat husmoduler i hamnen.

– Uppdraget var ett konkret exempel på att allt gods inte ankommer Helsingborgs Hamn i containers utan är skrymmande och behöver hanteras ett i taget vilket kräver god och proaktiv planering samt en omfattande logistik. Det var ett stort uppdrag med fantastiskt många moduler och det blev en imponerande syn att ha stora pusselbitar till ett helt bostadsområde stående på kajen., säger Mark Wieden, Sales Excutive på Helsingborgs Hamn.

I december kommer nästa last med hus till hamnen, till etapp 2 Bojen. Då handlar det om 79 husmoduler som kommer att bli 30 nya hem i flerfamiljshus i två och tre våningar.

Publicerad 31 October 2018 08:00