Edon Ramadani har blivit Årets unga entreprenör i Skåne.

Edon Ramadani har blivit Årets unga entreprenör i Skåne. Foto: Privat

Ängelholmsbo blev årets unga entreprenör

Säljer produkter för barn och föräldrar

ÄNGELHOLM. Edon Ramadani från Ängelholm har blivit Årets unga entreprenör.

Av
Martin Wingren

Han blev utsedd av Forza of Sweden under näringslivsmässan i Helsingborg, Hbg talks. Edon Ramadani grundade år 2013 Lundabaserade företaget Everyday baby tillsammans med Andreas Bengtsson och Fredrik Persson.

– Det känns magiskt. Det går upp och ner i företagande, att få detta som ett kvitto att man är rätt på väg känns bra, säger Edon Ramadani.

"Nappflaskan kom jag på när jag och min sambo planerade planerade att skaffa barn"

Företaget tillverkar produkter för föräldrar och barn såsom en nappflaska som indikerar temperatur och en solskyddsindikator som visar när det är dags att smörja sig med mer solkräm.

– Nappflaskan kom jag på när jag och min sambo planerade att skaffa barn. Vi beställde hem över 50 babytidningar och i en av dessa fanns det en fråga från en mamma: "Hur varm får vällingen vara i nappflaskan?". En doktor svarade 37 grader, men hur mäter man temperaturen? Jag kände till ett färgskiftande ämne, flaskan skiftar i färg när temperaturen är för hög, säger entreprenören.

Företagets produkter säljs nu i 22 länder världen över och omsättningen har dubblats de senaste åren.

– Vi växer så det knakar. Vi har lanserat åtta nya produkter i år och kommer att fokusera ännu mer på försäljning och marknad nästa år och etablera oss i ännu fler länder. Vi finns i premiumkedjor som NK i Stockholm och El Corte Ingles i Spanien, säger Edon Ramadani.

Publicerad 27 October 2018 08:00