Nu drar dansfesten igång – 15 000 danssugna väntas

Nytt för i år är Tribute-scenen

ÄNGELHOLM.

I morgon drar Ekebofestivalen igång. I år väntas 15 000 besökare söka sig till festivalen för en svängom.

Av
Martin Wingren

Det talas om dansbandskris och att den yngre generationen inte tar vid. Men där är Ekebofestivalen ett exempel på motsatsen, menar arrangörerna. Något som ökat de senaste åren är just ungdomar som besöker festivalen, berättar Bert Lundqvist.

– Vi har fått fler besökare och fler ungdomar, 75 procent av publiken är mellan 18 och 30 år. De har börjat komma hit och tycker det är roligt och fortsätter komma hit, säger han.

Ekebofestivalen har även utvecklats från en renodlad dansgala till en folkfest, enligt arrangörerna som menar att det är musikmixen som gör att publiken är bred och i alla åldrar.

– Vi har inte bara dansband, vi har rock- och partyband och coverband. Nytt för i år är Tribute-scenen med banden Moderna Tider och Just nu som spelar Tomas Ledin, säger Bert Lundqvist.

Sannex, ett av banden som spelar under Ekebofestivalen.

Sannex, ett av banden som spelar under Ekebofestivalen. Foto: Pressbild

Ekebofestivalen pågår mellan den 5 och 7 juli och ett 30-tal band uppträder. Det är Nordens tredje största dansfestival med sju scener och fyra dansgolv. Cirka 2 000 campinggäster finns på plats på Ekebos egna tillfälliga campingplatser.

Bland dansbanden finns exempelvis Lasse Stefanz och Grönwalls men även band som Sannex och Casanovas som båda har fått pris på Grammis-galan. Det blir även rockabilly med band som The Playtones och The Fastbacks. Festivalen inleds den 5 juli med konsert och party i fokus. Björn Rosenström och Drängarna står på scen i det stora utomhustältet och i partytältet Pex and The Boys. Dock blir det även något för dansbandsälskarna den första dagen, Matz Bladhs spelar upp till dans i ett av tälten.

Publicerad 04 July 2018 10:46