Omaka par årets komedi i hembygdsparken

Av
Martin Wingren

ÄNGELHOLM. I sommar sätts ”Omaka par” upp i Ängelholms hembygdspark.

Det är bäddat för skratt-fest, musik och sång under park-teaterns nybyggda tak 5 juli – 12 augusti.

Handlingen: ett skånskt tjej-gäng ses sedan många år en kväll i veckan för att spela spel, äta gott och prata. Alla längtar till

Just den här kvällen är Bea försenad och förkrossad. Hon har just blivit dumpad av sin man efter 14 år. Vännerna medlar - och plötsligt får de oväntat besök! Ett par eldiga herrar från våningen ovanför ringer på, och sätter än mer fart på humor-karusellen.

”Omaka par” av Neil Simon hade urpremiär på Broadway 1965. Strax efter gick den för första gången i Sverige, då med Jan Malmsjö och Carl-Gustaf Lindstedt.

Under 80-talet gjorde den succé på Maxim i Stockholm med Lena Nyman och Birgitta Andersson som Bea och Ulla och spelades där två år på raken.

I Ängelholm spelas den i en rapp, nutids-uppdaterad bearbetning av Anna Bromee och Sven Holm. Dessutom har de kryddat föreställningen med roliga sång-nummer till välkända, svängiga låtar.

I rollerna syns Kryddan Petersson, Anna Bromee, Bosse Mårtensson, Elina Lindholm, Marika Kajo och Linnéa Lexfors. För regi står Sven Holm.

Publicerad 28 June 2018 12:25