Läckande tak ledde till snabbväxande företag

ÄNGELHOLM. Michelle och Johan A Nielsen bestämde sig för att starta egen städfirma. Som vuxit snabbt på kort tid, målet är att ha 20 anställda år 2020.

Av
Martin Wingren

Det började med ett läckande tak och en semesterresa till Italien som fick ställas in. Vilket ledde till samtal om vart livet var på väg, där planer på att starta något eget växte fram. Elva månader senare är de snart totalt sex personer verksamma i Flickans städ, som företaget heter.

– Vi hade hyrt en hästgård utanför Rom men fick vara hemma istället och fixa taket. Istället för långa nätter i Italien blev det långa nätter i Munka Ljungby. Vi rökte cigarr och satt och pratade och funderade på vad vi skulle göra näst i livet. Då började vi diskutera att vi borde satsa på att starta eget, säger de.

Johan A Nielsen har arbetat som säljare och säljkoordinator och Michelle Nielsen arbetade som städare i kommunen, efter att ha arbetat som undersköterska i tio år. Det första uppdraget de fick var en flyttstädning och det ena uppdraget gav ringar på vattnet och fler uppdrag.

– Sedan dess har det rullat på. Vi har fått tacka nej till många uppdrag, säger de.

Trots många firmor i branschen så har företaget kunna växa och har nu snart fyra anställda utöver ägarparet. Målet är att år 2020 ha 20 anställda.

– Det gäller att sticka ut, vi är personliga i vår marknadsföring och visa bilder på hur skönt man kan ha det om någon annan sköter städning, i stället för att bara visa före- och efterbilder, säger Johan A Nielsen.

Han vill gärna få in någon kändis bland kunderna för att på så sätt öka marknadsföringen.

– Tänk dig Jill Johnson sittande i sin trädgård, hon tar en bild på ett glas rosévin och i bakgrunden står vår bil med företagsnamnet. Vi kanske skulle kalla det Flickans städ Glam edition, säger han och ler.

Företaget har sin bas i Bjäre- och Kullabygden och ägarparet, som även driver gym i Munka Ljungby, klurar på att utöka.

– Det bubblar lite idéer under ytan, vi kanske utökar med en barnvakts-service, säger de.

Publicerad 19 June 2018 09:00