Maja Francis laddar upp hemma i Ängelholm

ÄNGELHOLM.

Maja Francis har gjort en solokarriär och har även samarbetat med artister som Kygo och Veronica Maggio. Efter en intensiv vår med inspelning av ny ep laddar hon batterierna hemma i Ängelholm och Skälderviken, där hon är uppvuxen.

Av
Martin Wingren

Lokaltidningen träffar Maja Francis på ett kafé i Ängelholm, där hon samlar energi efter en arbetssam vinter och vår.

– Jag har bott i studion de senaste månaderna. Jag är med till hundratusen procent och är engagerad i processen och gillar att ha med fingrarna i allt jag gör, säger artisten.

Efter att ha tagit studenten från Mega musikgymnasium i Helsingborg flyttade hon till Stockholm för att söka sig en karriär. Hon fick spelningar på kaféer och efter ett tag upptäcktes hon av en tjej från skivbolaget Universal, som blev hennes manager. Med tiden började hon samarbeta med Veronica Maggio, som även blivit en nära vän. Och hon hann även med en sväng till USA. År 2015 släppte hon första singeln, hon varvade jobbet på kafé med att uppträda i Globen och i Svt:s På Spåret.

– Sedan tog jag en paus. Jag har alltid levt som i en berg- och dalbana med toppar och dalar och jag har slutat skämmas för det. Tårar är något som är vackert och jag kan växa ur de mörka rummen, säger Maja Francis och visar några tiaror som hon funderar på att börja sälja och som visar olika humör hon befinner sig i.

– I dag har jag en tiara där det står "Moody", ibland har jag även "Anxious" och ibland "Loved" på mig, säger artisten och ler.

Maja Francis har jobbat med en videoregissör i New York, Hana Haley, där de spelat in videos till varje ”känslospår

Maja Francis har jobbat med en videoregissör i New York, Hana Haley, där de spelat in videos till varje ”känslospår". Foto: Hana Haley

Den EP som Maja Francis är aktuell med släpps i två delar. I mars släpptes Cry Baby Pt1 där singeln "Stressed" ingår och den 15 juni släpps uppföljaren Cry Baby Pt2, där den redan släppta singeln "Girl Is A Gun" ingår. Hon berättar att låtarna är en hyllning till olika känslor och att hon vill inspirera lyssnarna att inte hålla tillbaka sin känslor. På skivorna finns även korta mellanspår med namnen: "Feel", "Break", "Grow" och "Shine", som återspeglar olika känslolägen och artistens skapandeprocess.

– Bär dina känslor som en tiara. Känslor är som en cykel, som olika årstider och det kommer att bli bra igen, säger Maja Francis.

I samband med Ängelholms 500-årsjubileum träffade hon artisten Miss Li – ett möte som ledde till ett samarbete med en världsstjärna.

– Miss Li skrev låten "Kids in Love" med Kygo och hon tänkte på mig som sångare till låten och Kygo gillade min röst, säger Maja Francis och fortsätter:

– Det har lett till att hans fans upptäckte mig och det var kul att samarbeta över genregränserna.

Efter att ha laddat upp ny energi siktar Maja Francis på att ge sig ut på turné och hoppas kunna spela även i Skåne framöver.

– Nu ska jag först vara i "Shine" ett tag till under sommaren innan jag ska börja skriva ny musik och hamna i "Feel" och "Grow", säger Maja Francis och ler.

Olika känslolägen –olika tiaror.

Olika känslolägen –olika tiaror. Foto: Martin Wingren

Publicerad 12 June 2018 09:00

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag