Festligt i hamn i Skälderviken

Av
Martin Wingren

SKÄLDERVIKEN. Gamla hamnens dag firas för fjärde året i Skälderviken. Det är Skeldervikens byalag som anordnar evenemanget tillsammans med Barkåkra Scoutkår, SIF, Skeldervikens Fiskeläge och ÄSSS.

Det bjuds på prova-på-aktiviteter såsom jollesegling, kajaking, drejning och scouting. I Fyrhuset blir det konstutställning och i Byastugan är det fotoutställning med bilder och berättelser om gamla tider i Skälderviken. SIF ordnar minifotboll och de som vill kan ta en tur i ån med en vacker träbåt. Den växtintresserade kan följa med på en växtvandring och livet i Skäldervikens vatten kan vi få en glimt av i klappakvariet och på stranden. Ungdomsböckerna om Fiskegänget i Skälderviken presenteras och signeras av författaren Mats Alm. Grannsamverkan visar och berättar om stöldskydd med dna. Räddningstjänsten och Sjöräddningen finns på plats och visar sin utrusning för att hjälpa människor i nöd. Och det blir en tipsrunda för barn och vuxna. För den musikaliska underhållningen står Engladraget med Gunnel Rebbelstam i spetsen.

Gamla hamnens dag firas söndagen den 1 juli klockan 11-16. Gamla hamnen ligger på Segelvägen 10, längs cykelbanan förbi småbåtshamnen mot Sven Jons Udde och Skepparkroken. Hållplats Stationsvägen med lokalbuss 2

Publicerad 11 June 2018 09:00

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag