Nätverkande som ökar

ÄNGELHOLM.

Englaverket samlar företag verksamma inom flera olika branscher i Ängelholm med omnejd. Sedan det startade för ett år sedan har det vuxit snabbt.

Av
Martin Wingren

Det började med 18 medlemsföretag och nu är det 42 företag som ses.

– Vi började i samband med Företagardagarna 2017 och tyckte att vi skulle öka samarbetet oss småföretagare emellan i Ängelholm istället för att konkurrera, säger Mikael Gräntz som är en av initiativtagarna och fortsätter:

– Nu är det vi det största nätverket i Ängelholm.

Han driver Englaverket tillsammans med Andreas och Helena Ring och medlemsföretagen, som finns inom många olika branscher, träffas en gång i månaden på Hus57.

– Vi bygger relationer som kan leda till affärer. Vilken bransch det är betyder inte så mycket utan det är människan bakom, säger Mikael Gräntz.

Han tror att det snart blir fler medlemmar. På mötet som Lokaltidningen deltar i är det 21 gästande företag med.

Andreas Ring, Helena Ring och Mikael Gräntz driver affärsnätverket Englaverket.

Andreas Ring, Helena Ring och Mikael Gräntz driver affärsnätverket Englaverket. Foto: Martin Wingren

– Hälften av dem går säkert med, säger Mikael Gräntz.

Under mötet hjälper företagarna varandra med att hitta kontakter och kan till exempel söka en tjänst, som att hitta ny personal eller få kontakt med en särskild person. Men det handlar även om sociala samvaro och mötet avslutas med lunch. Två av medlemmarna är fotografen Lena Evertsson och Ulrika Sörensen från Mäklarhuset. Vid samma bord sitter även Stina Sjöström från Clarion Hotel, som är gäst vid tillfället.

– Jag märker att det är ett bra nätverk med en spridning både i ålder och kön, som jag inte sett tidigare och som är fantastisk, säger Stina Sjöström om sina intryck av första mötet.

– Det är ett tillfälle att möta många olika människor och få ingångar. Det finns alltid någon som känner någon i sitt kontaktnät, säger Ulrika Sörensen.

Publicerad 08 June 2018 09:37

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag