Bloggare flyttar in i stuga i Vejbystrand

ÄNGELHOLM.

Bloggare från olika länder ska bo i en stuga i Vejbystrand under sommaren. För att marknadsföra nordvästra Skåne och locka fler turister.

Av
Martin Wingren

Familjen Helsingborg och Tourism in Skåne samarbetar med Vejbystrands vandrarhem och har inrett en stuga med föremål från nordvästskånska hantverkare och verksamheter och fyllt kylen med lokalt producerad mat. I stugan kommer under sommaren bloggare från länder som Polen, Danmark, Storbritannien och Tyskland inriktade på mat och dryck samt aktiv livsstil att bo och ha som bas för att göra utflykter i bygden.

– Vi vill prova ett nytt sätt att marknadsföra regionen och har upplevt att bloggare och influencers vill ha ett lösare upplägg än att vi bokar in besök, säger Josefine Carlsson på Tourism in Skåne.

– Vi har valt de länder där vi ser störst potential att locka besökare från. Tyskland, Danmark, Nederländerna, Storbritannien och Polen, säger Fanny Erlandsson på Familjen Helsingborg.

Foto: Martin Wingren

Stugan är inredd med exempelvis filtar från Klippans yllefabrik, keramik från Pyttan Åberg i Ängelholm, morgonrock från Torekov spa och hotell och mat och dryck från Holy Smoke och Höganäs bryggeri. Totalt finns ett 20-tal lokala producenter och verksamheter representerade i stugan.

Arrangörerna såg potentialen i att välja en stuga i Vejbystrand, på grund av närheten till olika platser i nordvästra Skåne och närheten till havet.

– Här är även nära till Kattegattsleden och Skåneleder, säger Fanny Erlandsson.

Det är Vejbystrands vandrarhem som iordningsställt stugan som stått tom innan och som nu hyr ut stugan.

– Det är ingen som bott här på flera år så vi har möblerat stugan och gjort den i ordning. När vi hörde talas om det här så kände vi direkt att vi ville vara med, säger Satu Eurén som driver vandrarhemmet.

Stugan är fylld med lokala produkter och hantverk.

Stugan är fylld med lokala produkter och hantverk. Foto: Martin Wingren

Foto: Martin Wingren

Publicerad 01 June 2018 08:00

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag