Minister värvade röster med dörrknackning och korvgrillning

ÄNGELHOLM. Civilminister Ardalan Shekarabi (S) svängde inom Ängelholm och Ängavången på onsdagseftermiddagen för att knacka dörr.

Av
Martin Wingren

På plats mötte partikollegan och kommunstyrelsens ordförande Lars Nyander upp för en gemensam rundvandring i området med efterföljande korvgrillning.

– Man måste ha direktkontakt med medborgarna och höra vad folk förväntar sig av oss politiker. Inte tillåta att avståndet mellan människor och oss politiker växer, säger civilministern innan han börjar knacka dörr.

En av de som får besök är Kerstin Persson. Hon kände igen kommunstyrelsens ordförande och passade på att ta upp några frågor när han ändå kom förbi.

Kerstin Persson passade på att ge några synpunkter när Lars Nyander och Ardalan Shekarabi tittade förbi.

Kerstin Persson passade på att ge några synpunkter när Lars Nyander och Ardalan Shekarabi tittade förbi. Foto: Martin Wingren

– Det skulle varit mer marknad när det var 500-årsjubileum. Och sedan undrar jag över varför det är uppgrävda gator överallt i Ängelholm, det är tråkigt med alla stopp överallt, säger hon.

För Lars Nyander var tillfället ett sätt träffa Ängelholmsbor på ett avslappnat sätt.

– Det ska vara enkelt, kom hit och snacka med oss. Vi vill även få bort det här med att vi bara är igång vart fjärde år. Vi är här för att lyssna och höra vad vi gör rätt och vad vi gör fel, det ska inte vara något glapp mellan företrädare och folk. Det är oftast inte stora nationella frågor som dyker upp utan saker som att gatubelysningen inte fungerar i området eller om cykelvägar, frågor som är nära, säger kommunstyrelsens ordförande.

Det fanns särskilda anledningar till att civiliminstern valde just Ängelholm.

– I Ängelholm arbetar man med ett agilt organisationssätt, där professionen får förtroende att göra vad de är bäst på och slippa administrativ börda, det är ett av de mest positiva exemplen i landet. Sedan var det ingen liten insats när S tog över makten efter 43 års borgerligt styre, säger Ardalan Shekarabi.

Susanne Jönsson, Christer Hansson, Lars Nyander och Ardalan Shekarabi, samtliga socialdemokrater, möttes för besöket på Ängavången.

Susanne Jönsson, Christer Hansson, Lars Nyander och Ardalan Shekarabi, samtliga socialdemokrater, möttes för besöket på Ängavången. Foto: Martin Wingren

Civiliministern passade på att ta en korv i samband med besöket.

Civiliministern passade på att ta en korv i samband med besöket. Foto: Martin Wingren

Publicerad 17 May 2018 09:24

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag