Tioårige Bernhard engagerar sig vidare för inlines-arena

ÄNGELHOLM.

Bernhard Göransson, 10, vill få en plats från kommunen för att kunna bygga en inlines-arena. Men han tycker att det går för långsamt och har skickat brev igen, adresserat till ”chefen i Ängelholm”.

Av
Martin Wingren

Det var för ett år sedan som Bernhard Göransson började klura på en inlines-arena, så att han och kompisarna skulle ha någonstans att spela. Han gjorde en teckning på hur det skulle kunna se och skickade till kommunen. I höstas fick han träffa tjänstemän i stadshuset. Efter besöket fick han hjälp av Karin Pettersson arkitektbyrå som ställde upp och gjorde en ordentlig ritning och visionsbild.

– Det finns för lite inlines-arenor i Ängelholm, de som finns är inte bra. Jag behöver en plats att bygga på men det går för sakta, säger Bernhard Göransson.

En plats som han tänker på är vid Kungsgårdshallen, i hörnet av gräsplätten utanför. Alternativt vid fotbollsplanen på Östergatan.

Ritningen som Bernhard själv gjort...

Ritningen som Bernhard själv gjort... Foto: Martin Wingren

– Här vid Kungsgårdshallen är bra för det finns folk som spelar innebandy, säger Bernhard Göransson som har startat föreningen Idrott är kul i Ängelholm.

Helst skulle han vilja ha en arena med tak men då behövs bygglov. Som planen ser ut nu så föreslår han en arena med avbytarbås, liten läktare och belysning. Det skulle innebära en budget på cirka 1,5 miljoner kronor. Den engagerade tioåringen har sökt medel hos Allmänna Arvsfonden och Stiftelsen Gripen. Själv ska han försöka samla ihop 200 000 kronor.

Kommunen tycker det är bra att folk engagerar sig och speciellt yngre. Och att ta fram en plats är något som kommunen tittar på just nu.

– Vi tittar på om det finns möjlighet till en plats, vi har precis svarat Bernhard om att vi kommer att återkomma inom kort med svar. Vi kommer att ha möte tillsammans med planenheten, det är ju viktigt att titta så att det inte en inlinesarena kan ge störningar och det ska vara en plats som är trygg att ta sig till och gärna en plats där det redan finns aktiviteter, säger planchef Helena Östling.

Hon tycker att det är kul att Bernhard Göransson engagerar sig i frågan.

– Det är extra viktigt att ge god respons när det är en ung entreprenör som engagerar sig. Men det är en längre process så vi måste vara ännu tydligare och snabbare i vår kommunikation om det när det är ett barn som hör av sig, säger Helena Östling.

... och ritningen som Bernhard fått hjälp med av arkitektbyrå.

... och ritningen som Bernhard fått hjälp med av arkitektbyrå. Illustration: Karin Petterssons Arkitektbyrå

Publicerad 15 May 2018 09:00