Flera satsningar på Vattnets hus

"Första året har gått över förväntan"

ÄNGELHOLM.

Det har gått drygt ett år sedan Vattnets hus invigdes. Verksamheten är under utveckling och bland annat satsas det mer på konferenser inför nästa år.

Av
Martin Wingren

Efter en lång process med överklaganden invigdes badhuset den 7 februari 2017. Antalet besökare var fler än beräknat under de första elva månaderna, 144 000 (simskolor, skolsim föreningar och konferensgäster är inte inräknade), enligt platschefen som vi träffar för att höra om planerna som finns för huset framöver. Bland annat väntar en utbyggnad av konferensdelen och spa-verksamheten med fler behandlingsrum. Under våren har badhuset redan satsat på Nordic hamam-spa.

– Det har gått över förväntan, första året. Vi vill att huset ska vara en samlingspunkt för hälso- och träningsintresserade. Att folk även kan komma hit och bara äta lunch, säger platschefen Sara Hagström.

Vattnets hus inrymmer äventyrsbad, tävlingsbassäng med tio banor, bistro, gym och spa. Det sistnämnda byggs just nu ut med tre nya behandlingsrum. Huset inrymmer även konferensytor, något som man kommer att satsa mer på under 2019.

– Vi har en plan att bygga ut konferensdelen, vi har sett att det finns en efterfrågan från företag. Vi kommer även att satsa på friskvård där företag kan komma hit och ha endagarskonferens med möten, lunch och spa, säger Sara Hagström.

Dessutom väntar en utbyggnad av träningsdelen. I "Bunkern", som Sara Hagström kallar det, utökas med 180 kvadratmeter funktionell träning. Något som ska vara klart till hösten.

– Vi är lyhörda inför vad besökarna vill ha. Huset har många möjligheter, säger platschefen.

I början var det många som tyckte till på sociala medier om entrépriset, att det var högt. Men platschefen upplever att de åsikterna har blivit färre.

– Vi upplever det som att när folk väl kom hit så var det många som ändrade sig, när de såg att det var mer än de hade förväntat sig. Sedan ändrade vi så att man kunde koppla på barnen på sitt årskort, säger Sara Hagström.

Konferensytan byggs ut på Vattnets hus.

Konferensytan byggs ut på Vattnets hus. Foto: Martin Wingren

Platschefen hoppas att fler upptäcker takterrassen och utsikten, dit det går att ta med sig mat från bistron.

Platschefen hoppas att fler upptäcker takterrassen och utsikten, dit det går att ta med sig mat från bistron. Foto: Martin Wingren

Vattnets hus

Flest besökare är det på onsdagar

En person förbrukar i snitt 60-70 liter per besök

Huset är 8 500 kvadratmeter stort

Publicerad 11 May 2018 10:41