Kraftigt uppsving för turismen i Ängelholm

Antalet gästnätter ökade under förra året

ÄNGELHOLM. Fler turister sökte sig till Ängelholm förra året. Antalet gästnätter ökade stort.

Av
Martin Wingren

Under 2017 var antalet gästnätter större än någonsin förut. Totalt var det 173 000 gästnätter, en ökning med 16,3 procent jämfört med året innan, enligt statistik från SCB. Att jämföra med siffror för riket generellt där antalet övernattning ökade med 2,5 procent.

– Det är jätteglädjande siffror. Det visar den positiva andan som finns i Ängelholm, at det händer saker runt om, säger Lisbeth Holmåker som är besöksnäringsansvarig på Ängelholms Näringsliv AB och fortsätter:

– Vi har gjort en medveten satsning på marknadsföring av Ängelholm. Vi samarbetat med Visit Sweden i Danmark. Vi kan se att det är svenskar som står för den största delen gästnätter, därefter är det tyskar och sedan danskar. Vi kan också se att beläggningen på vardagar har blivit större, med fler affärsresenärer och konferenser.

Uppgången i besöksnäringen kommer att fortsätta under 2018, tror hon, bland annat som en följd av det nya hotellet.

– Hus57 med sina 112 rum kommer att synas i statistiken, säger Lisbeth Holmåker och fortsätter:

Några som märkt av uppgången inom besöksnäringen förra året är Yvonn Nilsson och Anna-Michéle Wictorin, som driver hotellet Lilton i centrala Ängelholm. De hade fler förfrågningar under förra året än tidigare.

– Det var fantastiskt förra året, vi hade hög beläggning. Vi har alltid bra beläggning på sommaren men det ringde mycket under hela året och vi var tvungna att tacka nej till minst hälften, säger Anna-Michéle Wictorin.

Hon menar att det märkts att det saknats ett större hotell under några år.

– Det är en stor fördel att det kommit ett nytt stort hotell (Hus57, red. anm.) som kan ta trycket, så det är bara positivt.

Publicerad 13 April 2018 14:22