Ny karta ska locka till turer på åsen

HALLANDSÅS.

12 olika turer och över 1000 kilometer cykling. Det visar den nya cykelkartan framtagen av fyra kommuner med anslutning till Hallandsåsen.

– Förhoppningen är att det ska bli lättare att ge sig ut på tur både för den som bor här och den som kommer utifrån, säger Annika Borgelin, projektledare på Båstad turism och näringsliv.

Hallandsåsen blir mer och mer populär som cykeldestination. Därför har kommunerna Båstad, Laholm, Ängelholm och Örkelljunga gjort gemensam sak i en karta som visar 1000 kilometer landsvägscykling på och omkring Hallandsås.

Kartan visar 12 olika turer med distanser mellan 35 och 142 kilometer och sträcker sig från Laholm och Knäred i norr till Örkelljunga i öster, Torekov och Kullaberg i väster samt Ängelholm i söder.

Enligt Annika Borgelin är sträckorna varierande med vissa med tuffare höjdskillnader. En sträcka klättrar man 1200 meter.

– Sträckorna ska vara för alla, utifrån sina egna förutsättningar. Men det är landsvägscykling, så kanske lämpar det sig inte för barnfamiljen med små barn, säger hon.

Efterfrågan har varit stor på en cykelkarta och syftet är att fler ska upptäcka Hallandsåsen som cykeldestination och att fler ska besöka kommunernas olika aktörer – därför är också kaféer och matställen utmärkta längs rutterna.

Kartan kan hämtas på turistbyråerna eller kan även laddas ned via respektive kommunhemsida.

Publicerad 29 March 2018 11:40

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag