Socialministern mötte EVS-spelare

Idrott och vård på schemat under besök

ÄNGELHOLM. Socialminister Annika Strandhäll (S) besökte under tisdagen Ängelholm och passade på att ta en närmare titt på Hälsostaden samt träffa spelare från Engelholms Volleybollsällskaps, EVS, elitlag.

Av
Lotta Venhagen

Det var ett fullspäckat schema när socialministern besökte nordvästra Skåne. På morgonen fick ministern och hennes följe se den nyrenoverade neonatalavdelning på Helsingborgs lasarett innan det var dags att fortsätta på temat vård i Ängelholm med en presentation av Hälsostadens pågående projekt. Projektet där kommunen, vårdcentralerna och specialistvården arbetar under ett och samma tak för att öka tillgängligheten, patientsäkerheten och bidra till en sömlös vårdkedja ligger i framkant när det gäller framtidens sjukvård menar Strandhäll;

– Det här är goda exempel att ta med sig. Ganska ofta handlar problemen inom vården om samverkan, här har Ängelholm legat tio år i förväg. Det här är första stället jag varit på där de säger att det inte är några problem att rekrytera personal, medan alla andra går på knäna.

Under eftermiddagen mötte ministern representanter från EVS som presenterade sin verksamhet och konceptet bakom föreningens framgångar.

– Vi kommer att prata lite om hur vår verksamhet blivit till. Elitlaget är en sak och det har format mycket, men det är ingen slump att vi har blivit så bra, säger Fredrik Tågsjö, elitansvarig i EVS, inför mötet.

Publicerad 28 March 2018 10:57

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag