Pinchos öppnar vid stadsparken

Av
Lotta Venhagen

ÄNGELHOLM. Restaurangkedjan Pinchos planerar att slå upp portarna i Ängelholm under 2018. Nu är det klart att den kommer att öppna i nattklubben Nivås gamla lokaler på Skolgatan mittemot stadsparken. Det är Munka Ljungbyborna Katarina och Tony Campbell som är franchisetagare och den senare förklarar varför valet föll på just den lokalen.

– Jag har alltid varit förtjust i den lokalen, speciellt när det fanns en uteservering där. Jag har tänkt att där skulle det kunna hända någonting. Ängelholm är en köpstark stad och det bli bara bättre och bättre. Pinchos är ett koncept som lockar många människor och som jag tror på, säger Tony Campbell som tillsammans med sin fru tidigare drivit tre Arken Zoo-butiker, bland annat i Ängelholm.

Kontraktet för lokalen blev nyligen påskrivet, nästa steg är att Pinchos konceptteam ska mäta och rita upp lokalen. Något exakt öppningsdatum går inte att ge i dagsläget.

– Normalt brukar det ta ungefär fyra månader för Pinchos men just nu är de högbelastade så vi får se, ambitionen är under 2018 och gärna så snabbt som möjligt. Vi planerar för 150 platser och kommer att behöva anställa mellan 20 och 25 personer.

Restaurangkedjan Pinchos har i dag 48 restauranger i Sverige, Norge och Danmark och planerar att öppna ytterligare 16 stycken under 2018. Konceptet går bland annat ut på att gästerna beställer mat och dryck via en app och sedan hämtar maten själv när det kommer ett meddelande.

Publicerad 26 March 2018 11:35