Jubilerande turnering vill se fler sponsorer

Ängelholm Outdoor lockar tiotusentals till hamnen i Skälderviken

SKÄLDERVIKEN.

Från 45 lag första året till över 500 förra året. I år firar innebandyturneringen Ängelholm Outdoor tio år men trots framgångarna går arbetet att hitta sponsorer trögt menar arrangören Mattias Tydell på Hiway Event.

Av
Lotta Venhagen

Fler planer, läktare runt hela arenan, fler toaletter och ett mattorg med foodtrucks är några av förändringarna inför sommarens tioårsjubileum av innebandyturneringen Ängelholm Outdoor.

– Vi steppar upp allt en nivå. Det ska vara bättre utbildning på personalen, domarna och oss själva. Vi utökar till åtta planer och det ska vara tillgängligare på och runt arenan med extra parkeringar bland annat. Nu är vi där vi hoppades för fem år sedan när Hiway tog över, säger Mattias Tydell och jämför turneringen med Båstads tennisveckor;

– Efter tennisen tror jag att vi är största arrangemanget i nordvästra Skåne, sedan är det enorm skillnad i vilka vi lockar. De drar hit företagseliten och vi drar barnfamiljerna. 2020 tror jag att vi är lika stora som dem.

Mattias Tydell på Hiway Event menar att det finns ett par trogna sponsorer men att det är svårt att hitta fler trots att turneringen lockar så många besökare till Ängelholm.

Mattias Tydell på Hiway Event menar att det finns ett par trogna sponsorer men att det är svårt att hitta fler trots att turneringen lockar så många besökare till Ängelholm. Arkivfoto: Lotta Venhagen

Trots framgångar med turneringen upplever Mattias Tydell dock att det är svårt att hitta sponsorer.

–Vi är stolta över det vi gör och drar in 15-20 miljoner till företagen i Ängelholm, men vi får kämpa för att få fler partners och vi jobbar hårt för att få fler sponsorer.

Med sikte på 650 deltagande lag, 6 000 deltagare och 30 000 besökare jobbar även arrangören på att hitta boendelösningar för lagen.

– Rönnegymnasiet är fullt första tre dagarna och det står tio lag i kö. I Hus 57 är allt fullsålt. I år tar inte campingen (Råbocka camping reds. amn.) emot några ungdomar mellan 16 och 23 för det blev för mycket party förra året, men vi jobbar på det. Vi har fått börja titta på andra skolor och håller på att prata med kommunen om andra platser att vara på.

Ängelholm Outdoor

Turneringen hålls den 23 juli - 5 augusti 2018 i hamnen i Skälderviken.

Publicerad 20 March 2018 11:33