Elever mötte näringslivet under rekryteringsdag

ÄNGELHOLM.

Varför söker du det här jobbet? Vad är dina styrkor och svagheter? Andraårselever på Ängelholms gymnasieskola fick svara på klassiska anställningsintervjufrågor under en rekryteringsdag som anordnades tillsammans med det lokala näringslivet.

Av
Lotta Venhagen

Under läsåret har eleverna som gått kursen "Information och kommunikation" arbetat med och fått föreläsningar kring att skriva ett säljande cv och personligt brev men också föreläsningar inom retorik och vad man bör tänka på under en anställningsintervju. Under gårdagen satte deras kunskaper på prov då de fick möta rekryterare från det lokala näringslivet.

Julia Malm och Elin Nilsson söker båda jobbet som hotellreceptionist på Scandic.

– Det här blir en bra lärdom för framtiden. Det känns lite nervöst men mest kul, säger Julia Malm innan hon ska in på intervjun.

Josefina Börjesson från Nordea tar emot henne, för intervjun agerar hon rekryterare åt Scandic Hotels.

– De är modiga som bara är 17 år och sätter sig med ett företag för att bli intervjuade. Jag har tagit fram frågor så att det ska bli så likt en riktigt intervju som möjligt och det är kul att se hur de hanterar det. Sedan ger jag feedback på deras cv och deras kroppspråk och försöker ge dem så bra förutsättningar som möjligt.

– Det här är ett sätt att minska glappet till arbetslivet. Det är inte många av eleverna som gått på anställningsintervjuer tidigare och här får de söka jobb som finns på riktigt och träna med vana rekryterare, säger Mattias Lundblad, studie- och yrkesvägledare på skolan.

Josefina Börjesson från Nordea ger feedback åt Julia Malm efter anställningsintervjun.

Josefina Börjesson från Nordea ger feedback åt Julia Malm efter anställningsintervjun. Foto: Lotta Venhagen

Publicerad 15 March 2018 00:00