Snart premiär för nya hotellet

Lokaltidningen tog en titt i Hus 57

ÄNGELHOLM.

Nu närmar det sig öppningsdags för Ängelholms nya hotell, Hus 57.– Det är som en dröm som gått i uppfyllelse, säger Mattias Frisk som driver hotellet tillsammans med Pia Hansson.

Av
Martin Wingren

Det är fortfarande fullt upp i byggnaden med att packa upp saker inför den officiella öppningsdagen den 15 mars. Detta efter att byggnationen påbörjades för två år sedan.

– Det är helt amazing, det känns fantastiskt att vi är klara. Det blev bättre än vad vi tänkt oss, säger Mattias Frisk och Pia Hansson som driver hotellet och som äger Riverside Hotel sedan tidigare.

De visar runt i det nya hotellet, som går i dova toner med sammetsmöbler. Istället för en traditionell reception möts gästen av en kombinerad bar och reception i anslutning till restaurangen.

– Det blir en barception där gästen direkt ska kunna tas om hand, oavsett om man ska checka in eller äta, säger Mattias Frisk och fortsätter:

– Inredning står Spik Studios för, de har tagit fram inredningskonceptet som är unikt för detta hotell.

Det nya hotellet, som huserar där Hotel Paletten tidigare låg på Östergatan 57 och som ingår i Best Western-kedjan, kommer att nå ett nytt segment av gäster.

– De internationella företagen i Ängelholm, de är fler än man tror, har inte sina gäster i Ängelholm. Vi når ett nytt affärsrese-segment som ställer större krav, säger Mattias Frisk.

– Gästerna har placerats i Helsingborg istället, säger Pia Hansson.

Mattias Frisk och Pia Hansson driver Ängelholms nya hotell.

Mattias Frisk och Pia Hansson driver Ängelholms nya hotell. Foto: Martin Wingren

Hus 57 ska inte bara vara ett hotell, menar Mattias Frisk och Pia Hansson utan Ängelholmsborna är minst lika viktiga som övernattande gäster.

– Det ska vara Ängelholmsbornas vardagsrum och bli en mötesplats, säger Pia Hansson.

– Vi kommer att ha en musik- och kulturscen med olika evenemang som teater, musik och ståuppkomedi. Vi skissar även på en egenproducerad julshow. Ängelholms läge är helt fantastisk med närheten till skog och hav och bara en timme från Köpenhamn. Men läget har inte kunnat utnyttjas eftersom det inte funnits något boende, säger Mattias Frisk.

Hotellet har 112 rum, en restaurang med 160 sittplatser och en stor konferenssal med plats för 260 gäster samt spa i källaren. Där kommer även olika evenemang att kunna hållas. Antalet anställda är 40 personer. Intresset för hotellet har varit över förväntan.

– Vi ska ha after work den 16:e mars och vi började med att släppa 500 biljetter. De sålde slut på två dagar, så vi släppte 200 till som också sålde slut, säger Mattias Frisk.

Foto: Martin Wingren

En del småsaker återstår att göra innan öppningsdag den 15 mars.

En del småsaker återstår att göra innan öppningsdag den 15 mars. Foto: Martin Wingren

Utsikt över Ängelholm från sviten på femte våningen.

Utsikt över Ängelholm från sviten på femte våningen. Foto: Martin Wingren

Publicerad 06 March 2018 16:08