Musikalen som alla babblar om

Barnens favoriter har 125 miljoner visningar på Youtube

ÄNGELHOLM.

Det har blivit dags för Ängelholm att få besök av småbarnsfavoriterna Babblarna. Hemmaplan för Ängelholmsbördiga regissören och producenten My Blomqvist Olsberg.

Av
Martin Wingren

Det började som ett pedagogiskt verktyg på 70-talet. Sedan blev de ett Youtube-fenomen. Sedan hösten 2016 finns Babblarna även som musikal, som har blivit en större succé än skaparna hade räknat med och har spelats upp emot fyra gånger om dagen.

– Jag visste att Babblarna var poppis men jag hade inte fattat vidden förrän jag inte hann svara på mejl om föreställningen och biljetterna tog slut på nio minuter. Babblarna är uppe i 125 miljoner visningar på Youtube, säger My Blomqvist Olsberg som är producent och regissör och som är uppvuxen i Ängelholm.

Föreställningen i Ängelholm, som för första gången får besök av Babblarna, blir den 300:e.

– Jag funderar på att flyga ned till Ängelholm och vara med när föreställningen kommer dit, säger regissören.

Att figurerna och musikalen blivit en sådan framgång bland barnen tror My Blomqvist Olsberg beror på att de är färgglada och även har en pedagogisk funktion.

– Det är härlig musik som appellerar till de minsta och barnen lär sig prata, det är språkträning.

Babblarna består av sex stycken figurer – Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo som var för sig bara säger eller sjunger läten som påminner om just det de heter. Så att göra en musikal var en utmaning från början.

– Just den frågan ställde jag mig själv, hur kan man göra en musikal av det? Men det gjorde ju det. Vi har en robotflicka som heter Klonk med i föreställningen som driver föreställningen framåt. Men innan jag kom fram till det var det ett huvudbry, säger My Blomqvist Olsberg.

Till Ängelholm kommer musikalen lördagen den 10 mars och spelas vid två tillfällen, klockan 14 och klockan 16 på Jarl Kulle-scenen.

Publicerad 26 February 2018 09:46

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag