Höghusprojektet Angelas bygglovsansökan inne

ÄNGELHOLM. Bygglovsansökan är inlämnad och till hösten eller vintern tas förhoppningsvis första spadtaget på projeket Angelas 161 lägenheter.

Av
Lotta Venhagen

Det har varit ett långdraget projekt vid Ängelholms södra infart. Riksbyggen vann redan 2010 den markanvisningstävling som utlystes. I veckan kunde de tillslut lämna in bygglovsanmälan, som Helsingborgs Dagblad var först att rapportera.

– Det här känns underbart, det har suttit långt inne och det har varit många resor innan vi hamnat där vi hamnat, säger Christel Leveen, projektledare på Bonum, Riksbyggens koncept för seniorboende.

Bygglovsansökan har lämnats in för 16-våningshuset som sitter ihop med ett femvåningshus där det kommer att bli 56 bostadsrättslägenheter för de som fyllt 55 år. Utöver det ingår ytterligare fem huskroppar i projektet på sex våningar var. Tre av dessa har man också lämnat in bygglovsansökan för, vilken innefattar 105 hyreslägenheter.

– Det är lång kö till hyresrätter, inte bara i Ängelholm utan i hela Sverige så det finns en stor efterfrågan, säger Christel Leveen.

De övriga två huskropparna avvaktar man att lämna in bygglovsansökan för.

– Det handlar dels om att underfarten till järnvägen måste flyttas och det kommer inte vara klart förrän 2021 och dels om att ta det i etapper och inte komma ut med för många hyresrätter på en gång.

När blir det byggstart?

– Jag hoppas få bygglovet i handen under våren, förfrågan till entreprenörer är ute på räkning nu och till sommaren är det säljstart för de 56 bostadsrätterna så till hösten eller vintern sätter vi förhoppningsvis spaden i jorden.

Publicerad 09 February 2018 00:00