Elever studerar EU på plats

ÄNGELHOLM. Svenska elevers kunskap om EU är relativt liten menar Patrik Collin, lärare på Ängelholms gymnasieskola. Nu tar han med sig en grupp elever till Bryssel för att väcka intresse och lära dem mer om hur arbetet inom EU fungerar.

Av
Lotta Venhagen

– Det är viktigt att skapa ett större intresse för EU:s politik, många beslut fattas där, men det är ett ämne som lätt hamnar i skuggan säger Patrik Collin, lärare för gruppen samhällselever som åker ner.

På programmet under den fyra dagar långa resan står bland annat ett besök i Parlamentarium, Europas största parlamentariska besökscentrum liksom möte med parlamentarikerna Christoffer Fjellnar (M) och Jytte Guteland (S). Resan är en del av en kurs kring globalisering och globaliseringseffekter med fokus på EU och Europa och ett sätt att få lära sig mer om EU på plats menar Patrik Collin.

– Det här är en bra möjlighet att prata med parlamentarikerna och ställa frågor. Det är en sak att läsa om något i en bok men en annan sak att få hela bilden, det här blir på riktigt. Tanken är att den här resan ska bli återkommande varje år.

Elin Kronberg ser fram emot resan:

– Det ska bli intressant att få lite inblick i hur EU fungerar. Jag kan tänka mig att jobba inom utrikespolitik och EU är en stor del av det.

Sebastian Rönholm håller med.

– Jag är väldigt intresserad av politik så det kan nog bli givande

Publicerad 09 February 2018 00:00