Hon tar garnet tillbaka till stan

ÄNGELHOLM. När båda garnbutikerna la ner i Ängelholm i slutet av förra året bestämde sig garnfrälsta Hanna Holmberg för att plocka upp tråden och starta en egen butik i sin källare.

Av
Lotta Venhagen

– Jag har drömt så länge om att ha en egen butik. Min mormor lärde mig att sticka när jag var sex år, det var vår grej och en stor del av mitt liv, säger Hanna Holmberg som arbetar som textillärare på deltid.

– Jag har varit föräldraledig i två omgångar och då får man lite perspektiv på livet. Det är fantastiskt att kunna få kombinera sin hobby med att jobba och drömmen är att kunna göra det här fullt ut.

Garntanten, ett smeknamn Hanna fått av sin äldsta son har även fått ge namn åt butiken som hon inrett i sin källare i huset på Danielslundsgatan 17. Här håller hon öppet två dagar i veckan samt en kväll. Den korta tid hon har varit igång har gett bra respons menar Hanna Holmberg.

– Många var ledsna för att butikerna i stan försvann så de är glada att någon kan ta in garn utan att man behöver åka ifrån stan. Förhoppningsvis kan jag bygga upp det här till något större.

Förutom att köpa in garn så skapar Hanna Holmberg även sitt eget garnmärke.

– Jag kör oldschool och färgar garn i gryta. Det ligger i tiden att färga garn och folk börjar bli mer medvetna, de vill ha något som är unikt.

Publicerad 07 February 2018 10:53

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag