Ny stadsfest ska lysa upp i vintermörkret

ÄNGELHOLM. Staden får en ny fest och ett lopp samtidigt. Winter fun run arrangeras för första gången i början av februari.

Av
Martin Wingren

Det är en kall och mörk månad, februari, men det vill arrangörerna av loppet ändra på.

– Vi ville arrangera det här på vintern när det är som mörkast och det behövs ljus, vi ville att det skulle hända något i stan även i februari. Vi vill göra göra något som sticker ut, det kommer att vara mycket neon och ljus, vi hoppas att deltagarna klär ut sig och har mycket ljus, säger Kitt Cronholm Iversen på arrangören Hiway Event.

Syftet är både att få folk att röra på sig men även att det ska bli en stadsfest. Vid starten på Stortorget kommer det att finnas musikunderhållning och längs med banan blir det olika stationer med event.

– Det ska vara ett lopp som det är enkelt att delta i, för alla och man kan vara med även om man inte är så van vid att springa. Vi vill skapa en festivalkänsla med mer fokus på upplevelser än prestation, säger Kitt Cronholm Iversen.

Det finns ett varv för barn upp till 10 år, 1 000 meter Superhjälte där man springer utklädd till sin favorithjälte. För alla andra finns en fem kilometer lång bana som har start och mål på Stortorget via Vattenhuset, Pyttebron och längs med ån och där det går att springa ett eller två varv.

– Det blir en skön känsla att spurta längs Storgatan, säger Kitt Cronholm Iversen och ler.

Arrangören räknar med 300-350 deltagare så här första året. Tanken är en fortsättning följande år.

– Utöver Ängelholm siktar vi på att ha Winter fun run i tre andra skånska städer. Runt om i världen finns det liknande lopp.

Föreningar och företag är engagerade i loppet och det kommer att bli show, dans musik och annat i anslutning till evenemanget.

– Efteråt kommer vi att ha efterfest, After-run, på Grytan och Glas och vi hoppas att flera krogar ställer upp, säger Kitt Cronholm Iversen.

Eftersom det är efter klockan 18 så kommer loppet inte att påverka trafik i någon större utsträckning, menar arrangören.

– Det krävs inte att något stängs av, det är bara vid Stortorget som vi springer över gatan. Och efter klockan 18 är det inte så mycket trafik ändå, säger Kitt Cronholm Iversen.

Anmälan görs via www.winterfunrun.com, startnummer och ljus går att hämta på Intersport i Ängelholm (där det även går att anmäla sig) onsdagen den 31 januari och torsdagen den 1 februari från klockan 17. Själva loppen börjar på fredagen den 2 februari klockan 17.30 på Stortorget (festligheterna börjar redan klockan 17).

Publicerad 10 January 2018 13:19

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag