Kommunen får miljonbonus för extratjänster

Av
Lotta Venhagen

ÄNGELHOLM. Under 2017 avsatte regeringen pengar till de kommuner som anställer personer som är längst från arbetsmarknaden. Jobben kallas för extratjänster och ska fungera som en extra resurs. I Ängelholms kommun var målsättningen 25 extratjänster vid årsskiftet, en siffra som tillslut landade på närmare 80 tjänster. Det innebär att kommunens arbetsmarknadsenheter får en bonus på cirka 1,7 miljoner och summan kan växa ytterligare med överskjutande pengar från kommuner som inte når sina mål.

– Det är självklart glädjande med en extra bonus som vi kan använda för att få fler människor i arbete, säger Jan Mårtensson, verksamhetschef för Vuxenutbildning och Arbetsmarknad i kommunen i ett pressmeddelande.

Syftet med satsningen är att stärka skola, vård och omsorg och stötta kommuner och landsting som anställer personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. De tilldelade pengarna kan användas fritt av kommunen.

– Integrationsprojekt, rekryteringsutbildning och insatser för långtidsarbetslösa är bland de förslag vi diskuterat. Målsättningen är såklart att vi ska få ännu fler människor i arbete, säger Jan Mårtensson.

Publicerad 09 January 2018 16:08

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag