Snabb karriär för ung kickboxare

ÄNGELHOLM. Kickboxaren Anton Wall är bara 18 år men har redan hunnit med flera mästerskap inom sin sport.

Under 2018 väntar SM på det sportsliga planet och studenten och jobbletande på det privata planet. Men vad som händer därefter tar Anton Wall med ro.

– Man vet aldrig vad som händer, jag tar en sak i taget, säger Anton Wall.

Han började med kickboxning för tre år sedan. Då höll han egentligen på med innebandy och hade inte tid med en sport till.

– Min bror höll på med kickboxning, så jag började med det istället för innebandyn och märkte snabbt att det var kul, säger Anton Wall när vi träffas i den lokal där Fight Club Ängelholm håller till på Metallgatan.

Sedan dess har karriären inom sporten rullat på fort. Under 2017 tog Anton Wall sitt första SM-guld när mästerskapet avgjordes i Mellerud. Klubben hade sju kickboxare i mästerskapet och alla kom hem med medalj: två guld, tre silver och två brons.

– Det har gått snabbt. Jag har mycket stöd från Fight Club och huvudtränaren Martin Eisengarten lägger ned mycket tid här på klubben, säger Anton Wall.

I november tävlade han som den yngste från klubben någonsin i senior-VM, som avgjordes i Ungern. Där vann han åttondelsfinalen mot Kroatien men föll i kvartsfinalen mot Ungern efter att matchen brutits efter en skada. Något som Anton Wall redan släppt. Under 2018 väntar SM och beroende på hur det går är det även EM under året.

– Jag kommer tillbaka. Nu siktar jag på SM 2018. Det är ett mindre mästerskap än VM men det finns många duktiga i Sverige så det går inte att slappna av. Jag tränar hårt hela tiden, säger han.

Till sommaren har det blivit dags att ta studenten, för Anton Wall som går på industriprogrammet på Rönneskolan.

– Det ska bli skönt att börja jobba, som svetsare där det finns många jobb. Tanken är att bo kvar i Ängelholm, säger han.

Publicerad 22 December 2017 14:31