Dags för klassisk revy

ÄNGELHOLM. Snart är det dags för Engelholmsrevyn att äntra scenen. Premiär blir det på nyårsafton.

Av
Martin Wingren

Det är 32:a året med Engelholmsrevyn och även i år utlovas skratt, förväxlingar och igenkänningsfaktor.

– Det är ju en klassisk nummerrevy, vi utlovar skratt och kul i vintermörkret. Det blir förväxlingshumor, lite campingtema och naturligtvis får de lokala politikerna sitt, säger Nicole Månsson som är med i ensemblen.

Det är tredje året som revyn spelas på Revyteatern. Mellan 4 500 och 5 500 besökare brukar det bli.

– I och med att det är en mindre teater så kör vi fler föreställningar, 25 stycken, än vad vi gjorde förr. Men vi kommer även närmare publiken, som är mer med i föreställningen då, säger Nicole Månsson.

Det är åtta personer på scen och fyra i orkestern men totalt sett med allt som behövs göras bakom kulisserna är det totalt 40 personer som är delaktiga. I ensemblen är det med både nya och rutinerade profiler.

– Bosse Mårtensson, som spelat med i 20 år, tar en paus från scenen i år och är regiassistent. Vi har en nykomlig, Matilda Andersson, som tidigare haft hand om kassan och förbeställning, säger Nicole Månsson som själv varit med i tio år.

Premiären på nyårsafton är utsåld sedan länge men Engelholmsrevyn spelas till och med den 17 februari, så det lär finnas chans att se den.

– Vi släpper biljetter till premiären i november och folk står och köar tidigt på morgonen. Det blir festligt med skumpa i pausen och folk är festklädda, säger Nicole Månsson.

www.engelholmsrevyn.se finns mer information och speldatum.

Publicerad 16 December 2017 09:00