Dörrknackare hoppas undvika missförstånd

ÄNGELHOLM.

Anställda från Röda korset som knackar på för att sprida information om organisationens arbete misstas ibland för bedragare eller ses med skepsis. Detta enligt organisationen själv som nu ska gå runt och knacka dörr i bostadsområden i Ängelholm.

Den uppsökande verksamheten är ett led i organisationens nationella verksamhet.

– Nu när det är mörkt ute så händer det att våra medarbetare misstas för något annat, att folk är nervösa och undrar vem som knackar på. Det försvårar vårt arbete och är inte så roligt för våra värvare som är ute när det är mörkt och kallt och ute för att de verkligen tror på vårt arbete. Det har hänt vid något enstaka tillfälle att någon har ringt polisen när en värvare kommit på besök, säger Kajsa Glamheden som är koordinator Region Syd på organisationen.

Hon hoppas att genom att gå ut och informera om detta kunna få folk att känna sig trygga med besöken.

– Vi vill få bort alla sådan spekulation och vill att folk ska känna sig trygga, vi har sådan här uppsökande verksamhet som vi gör nationellt och det vi gör är att informera om vårt arbete lokalt och internationellt och värva månadsgivare via autogiro, vi samlar inte engångsbelopp och kontanter och våra medarbetare bär västar och har id-band på sig.

Organisationen kommer att börja knacka dörr i bostadsområden i Ängelholm i vecka 52, från den 27 december och mellan fyra och sex veckor framåt.

Publicerad 15 December 2017 00:00