Ökat antal besökare till Brännborn center

ÄNGELHOLM. Besökarantalet till Brännborn center ökar. Årligen besöker runt 7 miljoner människor köpcentrumet, visar de senaste mätningarna på trafiken i området.

Av
Martin Wingren

Utvecklingen av handelsområdet har skett "under radarn", som vd:n för Brännborn Fastigheter, Björn Larsson, uttrycker det. En medveten strategi har gjort att köpcentrumet har vuxit och nu får konsumenter att stanna i Ängelholm istället för att köra till köpcentrum utanför kommungränserna och även få fler konsumenter som kommer utifrån.

– Det är ett oerhört jobb som ligger bakom oss och framför oss. Vi har lyssnat på marknaden och försökt leva upp till förväntningarna. Vi har arbetat utifrån en medveten strategi där vi tagit reda på varför ängelholmarna lämnade staden för att handla och vad de ville ha för butiker här, säger Björn Larsson.

Under det senaste året har Jysk, Clas Ohlson, Elgiganten, A&M Coffee Bar och Born Fashion etalerat sig på handelsområdet. Fler butiker är på gång men vilka kan fastighetsägaren inte avslöja i dagsläget.

– Det är ett ständigt pågående arbete med att hitta rätt butiker, vi slår oss inte till ro. Men i dag är det butiker som tar kontakt med oss och vill etablera sig, förr fick vi själva söka upp butikerna. Det är roligt att Brännborn Center har blivit mer känt även utanför stadsgränsen, säger Björn Larsson.

På handelsplatsen finns det i dag cirka 50 hyresgäster och mätningar i trafiken visar att cirka 7 miljoner människor om året besöker handelsplatsen.

– Vi har fått fler ängelholmare att stanna i kommunen och handla och fler att komma till Ängelholm och handla. Det finns även en stark centrumhandel i Ängelholm och vi kompletterar varandra, med förenklat sett volym här. Det är viktigt att handelsområdet och stadskärnan inte ser varandra som konkurrenter utan vi tillsammans skapar en bra mix av butiker och handel som attraherar konsumenten., säger Björn Larsson.

Publicerad 15 December 2017 08:11