Ängelholm uppmärksammas för varannan vatten

ÄNGELHOLM.

Ängelholms kommun uppmärksammas av IQ-initiativet, ett dotterbolag till Systembolaget, för sitt arbete med konceptet Varannan Vatten.

Av
Martin Wingren

Syftet med konceptet är att minska berusningsdrickande genom att uppmana människor till att dricka vartannat glas vatten i samband med alkoholintag. Ängelholm uppmärksammas bland annat för att kommunen vid olika arrangemang och festivaler bjuder på vatten. En av dessa är Ekebofestivalen, som besöks av närmare 20 000 personer. Under de två sista festivaldagarna 2017 delades stora mängder vatten ut - närmare 3 700 liter i 18 500 muggar. Insatserna vid Ekebofestivalen har bidragit till att berusningen och antalet ordningsärenden stadigt sjunkit. Under de senaste två åren rapporterades varken någon misshandel eller omhändertagande av berusade personer.

– Festivalerna har blivit lugnare och vi har fått uppskattning från både festivalbesökarna, som haft en trevligare festivalupplevelse, och från polis som inte behövt göra några ingripanden. Vi kommer självklart att fortsätta med insatsen kommande år, säger Kristina Walther, kommunens alkoholhandläggare, i ett pressmeddelande.

Publicerad 13 December 2017 10:21