Ängelholm satsar på jobbmässa

ÄNGELHOLM. Nu börjar den nya mötesplatsen för arbetsgivare och arbetssökande ta form. Ängelholms första jobbmässa äger rum i mars nästa år.

Av
Martin Wingren

Jobb18 väntas locka runt 40 företag. Och det lär bli möjlighet för de besökande att ha chans att få jobb eftersom varje företag ska ha konkreta arbetstillfällen med sig när de ställer ut på mässan.

– Det här är ett tillfälle för företagen att presentera sig på ett attraktivt sätt, säger Jonas Elfving, som är chef för arbetsmarknadsenheten i Ängelholms kommun.

Ett 20-tal företag har redan anmält sig och det är stor bredd på branscherna som deltager. Allt från industri- och lagerföretag till Region Skåne och kommunen – som är en av de störssta arbetsgivarna.

– Det är 3 300 anställda i Ängelholms kommun och även kommunen behöver vara med på mässan, säger Louise Modig, näringslivsutvecklare.

– Inom 5-10 år kommer många gå i pension och nya behöver rekryteras, säger Jonas Elfving.

Biblioteket är uppbokat för mässan, den 1 mars klockan 15-17.

– Det här är en chans för arbetssökande att gå fram sitt cv och presentera sig och skaka hand med arbetsgivare på plats, säger Marit Jensen, samordnare på arbetsmarknadsenheten.

Arbetsförmedlare Sofi Llancas fyller i:

– Något som arbetssökande jag har kontakt med uppger är att det kan vara ett steg att ta sig över, att gå in och lämna sitt cv och få tag på rätt person på en restaurang till exempel.

Ett tips för de arbetssökande är att ha med sig ett cv, med en bild på sig själv på för att arbetsgivaren ska kunna koppla ihop cv med ett ansikte.

– Och att ha koll på sin själv-pitch, presentera sig på 30-40 sekunder, vara hel och ren och ha ett fast handslag när man hälsar, säger Marit Jensen.

Mässan kommer att vara under två timmar –kort men intensivt, menar Jonas Elfving.

– Det ska bli spännande. Vi börjar i liten skala. Eller stor, beroende på hur många företag som anmäler sig. Tanken är att det ska bli en återkommande mässa, nästa gång blir det Jobb19, säger han.

Publicerad 07 December 2017 12:28

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag